Domeinregistratie

Een domeinnaam (ook wel domein) is een naam die verwijst naar een locatie op het internet. Hij bestaat uit een unieke naam en een extensie (bijvoorbeeld .nl).

Je domeinnaam is het onderdeel van je internetadres dat na www. komt, en achter het apenstaartje (@) van je e-mailadres staat. Onze domeinnaam is bijvoorbeeld vanewijkintegratedsolutions.nl. Ons internetadres is dus www.vanewijkintegratedsolutions.nl en ons e-mailadres info@vanewijkintegratedsolutions.nl.

Om een domeinnaam te kunnen gebruiken is het nodig dat je je gewenste domeinnaam registreert. Na je domeinnaamregistratie is je domeinnaam alleen van jou.

Soorten domeinnamen en extensies

Er zijn twee soorten domeinnaamextensies:

  • Generieke extensies, zoals .com, .org, .net, .tel en .mobi
  • Landenextensies, zoals .nl, .de, .be, .fr en .ch

Elke domeinnaamextensie heeft een registry die de registraties beheert en prijzen en voorwaarden bepaalt. In Nederland beheert de SIDN de .nl-extensie. Wij werken samen met alle registry’s wereldwijd, en kunnen zo alle domeinnaamextensies voordelig aanbieden.

Zoek uw domein

Om te zien of het domein wat u in gedachten heeft ook daadwerkelijk beschikbaar is, kunt u de zoekhulp rechts bovenin de pagina gebruiken. Heeft u uw gewenste, vrije domein gevonden? Dan kunnen wij dat voor u registreren.

Comments are closed.