‘Sinterklaas’ blijft, het hele jaar door!

Written by admin
- Blog
- Comments Off on ‘Sinterklaas’ blijft, het hele jaar door!
van-Ewijk-sinterklaas-blijft-het-hele-jaar-door

Wees gerust: wij gaan ons niet mengen in de verhitte discussie rondom de goedheiligman en zijn veelbesproken hulpjes. Dat hebben al teveel mensen gedaan. En ook al zou het kinderfeest als zodanig definitief verdwijnen, dan is er voor de goedgelovigen onder ons hoop. In zowel de consumenten- als de zakelijke markt zullen er altijd partijen voor Sinterklaas blijven spelen.

Gegoochel met cijfers

Neem dat laptopje dat u in de winkel toelacht met een bodemprijsje van pak ‘m beet 349 eurootjes met alles erop en eraan. Op uw vraag of Office er ook echt op zit volgt – uiteraard – een bevestigend antwoord. En dat terwijl zo’n licentie alleen al 270 euro kost! Eenmaal thuis gekomen blijkt hij te draaien onder Windows 8, terwijl u ‘natuurlijk’ liever Windows 10 heeft. Wat een geluk: die is gratis te downloaden! Wat u wellicht niet weet is dat uw gegevens die u bij de installatie opgeeft geld waard zijn en dus verhandeld worden. Wel eens gesproken met een aanbieder van zonne-energie? Hopelijk heeft u op tijd het (zon)licht gezien want als die lui ergens energie voor hebben dan is het wel voor goochelen met cijfertjes. Bij Tel Sell hebben ze die benadering tot kunst verheven met overigens geniale parodieën op YouTube als uiterst vermakelijk bijproduct.

Buitenspel gezet

In onze eigen IT-praktijk is het helaas niet anders en dan vooral bij offerte- en aanbestedingstrajecten. Zo kwamen we een tijdje geleden bij een klant met een – niet geheel verrassend – krap budget die onder meer 40 monitoren wilde. We geven op zijn verzoek, en een beetje tegen beter weten in, 200 euro korting per monitor. O ja, graag nog 36 videoschermen, uiteraard binnen hetzelfde budget want dat kan er vast nog wel af. En dat kan inderdaad, maar dan wel bij een van onze concurrenten. De schade als gevolg van onvermijdelijke storingen en defecten worden daar namelijk ‘gewoon’ afgedekt met een, wat vaak later blijkt, peperduur servicecontract. De enige ‘winst’ die daadwerkelijk wordt behaald is het buitenspel zetten van de concurrentie. We weten waar we over praten want bij onze ex-werkgevers werden op die manier jaarlijks tonnen over de balk gesmeten. We zijn niet voor niets voor onszelf begonnen zullen we maar zeggen.

Welterusten!

Voor de klant lijkt er weinig aan de hand, maar ook die betaalt dik mee. Die wordt bovendien, en dat is misschien nog wel belangrijker, op de meest ongunstige momenten geconfronteerd met veelal onnodige storingen. De engineer kon immers niet de volle 100% geven omdat daar geen budget voor was. En die router of server is ook niet zo high-end als was toegezegd aan de klant. Die klanten zien we dan ook met regelmaat na een paar jaar met hangende pootjes bij ons terugkeren. Dan blijkt onze benadering toch niet zo gek. Wij vinden dat hardware ‘gewoon’ dag en nacht, 365 dagen per jaar en minimaal acht jaar lang (en dus niet drie!) probleemloos moet functioneren. Mede daardoor komen wij wèl aan onze nachtrust toe en worden we zelfs op vakantie niet of nauwelijks gestoord. Dat gunnen we u natuurlijk ook. Benieuwd hoe wij dat doen? Maak dan een vrijblijvende afspraak. Dat mag, bij wijze van uitzondering, ook na werktijd!

Meer weten over onze hardware- of andere oplossingen, of meteen een afspraak maken? Neem dan contact op met Van Ewijk Integrated Solutions.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op als een vraag heeft over één van onze diensten. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, markttrends, nieuwe diensten en interessante casestudies.

Of bel met 088 1221 900

Comments are closed.