Laat je geen hack zetten!

Written by admin
- Blog
- Comments Off on Laat je geen hack zetten!
van-Ewijk-laat-je-geen-hack-zetten

Mensen zijn soms rare wezens en daar scharen wij onszelf in alle eerlijkheid ook onder. Neem criminaliteit. We spreken er met z’n allen vol afschuw over, maar tegelijkertijd kunnen we gefascineerd zijn door een briljante overval. De Grote Treinroof in 1963 maakte ‘bad guy’ Ronald Biggs niet voor niets wereldberoemd. Ook dichterbij ons werkgebied spreekt een geniale hackersactie menigeen tot de verbeelding.

This pc is under ‘destruction’

Zo waren we er tijdens een security conferentie getuige van hoe een hackersgoeroe binnen een halve minuut de Google-website naar zijn laptop had gekopieerd. Aanwezigen die vervolgens via hun eigen laptop of smartphone naar google surften, kwamen automatisch op zijn laptop terecht waarop hij heel eenvoudig hun wachtwoord kon uitlezen. Chapeau! Maar wat nou als malafide hackers het op onze of uw computer of netwerk hebben voorzien? Wist u dat uw pc tientallen keren per seconde onder vuur ligt? Meestal onzichtbaar maar steeds vaker ook vermomd als nauwelijks van echt te onderscheiden nepfacturen.

Waterdicht

Naar schatting de helft van de Nederlandse bedrijven doet onvoldoende aan IT-beveiliging. Veel komen voor de bescherming van hun data niet verder dan een gratis antivirusprogramma. En de ‘firewall’ is in veel gevallen niet meer dan een lage schutting. Dat doet een beetje denken aan een hilarische Youtube-parodie op tellsell-achtige reclames waarin inpakfolie wordt verkocht als ’Dat is toch geen geld voor een ‘beetje rechte’ folie’. Terwijl je voor een paar tientjes per pc per jaar zo goed als waterdichte beveiliging hebt met bovendien een zeer beperkte footprint. Dat staat in geen verhouding tot de vaak peperdure beveiligingssystemen waarmee we ons kantoorpand of winkel beschermen.

Forse boetes

Onze ervaring is dat het vaak niet eens zozeer het geld is, maar dat het voortkomt uit gemakzucht. De gevolgen kunnen echter desastreus zijn. Zo moet 90% van de bedrijven die data hebben verloren na een ramp binnen twee jaar de deuren sluiten. Het toenemende aantal thuiswerkers maakt het er niet beter op. Slechts 18% van hun werkgevers heeft beveiliging van thuiswerk goed geregeld. Ongeveer de helft van de thuiswerkers stuurt werkdocumenten via het persoonlijk e-mailabonnement en 1 op de 5 gooit werkgerelateerde documenten gewoon in de prullenbak. Dat kan de werkgever met de nieuwe Meldplicht Datalekken ook nog eens forse boetes opleveren!

Een deskundig advies en een simpele beveiligingscheck kunnen veel leed voorkomen. Dat zeggen we, met een knipoog naar een bekende commercial van een telecomprovider niet omdat het kan, maar omdat het moet!

Wilt u meer weten over onze beveiligingsoplossingen? Neem dan contact op met Van Ewijk Integrated Solutions.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op als een vraag heeft over één van onze diensten. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, markttrends, nieuwe diensten en interessante casestudies.

Of bel met 088 1221 900

Comments are closed.