Beeldschermreclame of POSter?

Written by admin
- Blog
- Comments Off on Beeldschermreclame of POSter?
Van-Ewijk-Digital-signage

Er gaat geen dag voorbij of je leest wel iets over de noodlijdende detailhandel. Winstgevende retailers lijken even zeldzaam als Nederlands succes in de Europese voetbalcompetities. Volgens pessimisten is het einde van de traditionele winkel zelfs nabij. Zover zal het zeker niet komen. Om te overleven is er voor veel retailers wel het nodige ‘werk aan de winkel’. Beleving is daarbij cruciaal.

Boosdoener

Online ‘shoppen’ is de grote boosdoener. In wezen is dat een contradictio in terminis aangezien shoppen bijna synoniem is aan beleving, iets wat in een webshop nagenoeg ontbreekt. Juist daarin kan de retail het verschil maken. En daar hoef je echt niet meteen Hardwell of Van Buuren voor in te huren. Met digital signage kom je al een heel eind, met extra omzet als prettige bonus. Beeldschermreclame is namelijk aantoonbaar effectiever dan een steriele folder of POSter. Vreemd is dat natuurlijk niet. We consumeren allemaal dagelijks digitale informatie op websites en social media. Dat dit alleen maar zal toenemen en steeds interactiever worden, blijkt wel uit dit filmpje.

Paar tientjes per maand

Prijstechnisch is een volledige vidiwall met gezichtsherkenning uiteraard (nog) niet voor iedereen weggelegd. Voor een paar duizend euro kun je echter al narrowcasting in je bedrijf introduceren. Verspreid over vijf jaar komt dat neer op zo’n zes tientjes per maand. Dat betaalt u waarschijnlijk al bijna voor uw mobiele telefoonabonnement. En hoeveel geld levert dat op? Onderzoek heeft de vele voordelen van digital signage allang aangetoond. We noemen er een paar:

  • Meer dan de helft van de aankoopbeslissingen maakt de klant op het verkooppunt zelf.
  • Bewegende beelden hebben een 80% hogere attentiewaarde dan statische beelden.
  • 68% van winkelbezoekers geeft aan dat digitale media-uitingen op schermen hun aankoopbeslissing beïnvloedt.
  • Klanten blijven gemiddeld 15 tot 40% langer in de winkel staan en ervaren meer winkelplezier.
  • Gekoppeld aan een webshop kan de openingstijd van een winkel worden vergroot naar 24/7.

En last but not least:
Bij toepassing van digitale media-uitingen (100% fiscaal aftrekbaar!) stijgt de omzet met gemiddeld 10 tot 20%. En de filmpjes over bijvoorbeeld producten die u verkoopt, krijgt u geheid gratis van uw leveranciers.

De cijfers liegen er niet om dus waarom zouden wij, of een aantal van onze klanten die niet meer zonder kunnen, dat dan wel doen?

Wilt u meer weten over digital signage of voorbeelden van klanten (van kapper tot autodealer) die deze systemen met succes hebben geïntroduceerd? Neem dan contact op met Van Ewijk Integrated Solutions.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op als een vraag heeft over één van onze diensten. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, markttrends, nieuwe diensten en interessante casestudies.

Of bel met 088 1221 900

Comments are closed.