Blog

10 June 2016

‘Sinterklaas’ blijft, het hele jaar door!

Written by admin
- Blog
- Comments Off on ‘Sinterklaas’ blijft, het hele jaar door!
van-Ewijk-sinterklaas-blijft-het-hele-jaar-door

Wees gerust: wij gaan ons niet mengen in de verhitte discussie rondom de goedheiligman en zijn veelbesproken hulpjes. Dat hebben al teveel mensen gedaan. En ook al zou het kinderfeest als zodanig definitief verdwijnen, dan is er voor de goedgelovigen onder ons hoop. In zowel de consumenten- als de zakelijke markt zullen er altijd partijen voor Sinterklaas blijven spelen.

Read More
10 May 2016

De ICT kent vele tinten grijs

Written by admin
- Blog
- Comments Off on De ICT kent vele tinten grijs
van-Ewijk-de-ICT-kent-vele-tinten-grijs

Grijs is hot, zeker sinds het boek ‘Vijftig tinten grijs’ precies vijf jaar geleden verscheen. Maar ook de vergrijzing van onze bevolking houdt de gemoederen flink bezig. Zelfs de ICT-sector kent zo zijn vergrijzing, al heeft die niets te maken met leeftijd. Bovendien is die een stuk minder spannend dan in het boek van E.L. James. We hebben het over het omvangrijke grijze inkoopcircuit, waar menig ICT-dienstverlener – bijna letterlijk – grijze haren van krijgt.

Experimenteren

Waar het wereldberoemde boek mensen stimuleert om meer te experimenteren (dat hebben we van horen zeggen hoor!), is dat precies wat wij nou juist NIET adviseren. Kopen in het grijze kanaal kan namelijk op het eerste gezicht prijstechnisch interessant lijken, maar ook hier kan goedkoop uiteindelijk duurkoop blijken. Hardwareleverancier HP is een van de vele bedrijven die de dupe zijn en waarschuwt resellers voor dit fenomeen dat zij als volgt definiëren:

“Grijze verkoop, of parallelimport, is verkoop van merkproducten die aan de officiële distributiekanalen zijn onttrokken en die zijn ingevoerd zonder toestemming en medeweten van de merkeigenaar.”

Veel van deze handel komt uit Duitsland en/of door opkoop van bijvoorbeeld failliete bedrijfsboedels door slechtbedoelende resellers of brokers. Volgens schattingen is maar liefst 50% van de markt grijs met prijzen die tot bijna eenzelfde percentage lager liggen dan het officiële product. Daarbij kan het voordeel dat ons land zeker een jaar voorop loopt op ons omringende landen dus ook als een nadeel uitpakken. Dat genoemde partijen worden uitgesloten van gebruikelijke verkoopkortingen van HP weegt kennelijk niet op tegen de hoge marges die worden behaald.

Strafrechtelijk vervolgd

Minstens zo erg zijn de consequenties voor de eindklant. Die krijgt namelijk niet de complete projectconfiguratie en kan bovendien in veel gevallen fluiten naar de gebruikelijk garantie en technische ondersteuning middels de HP Care Packs. Actieve strafrechtelijke vervolging door fabrikanten als HP kan, en zal, het gevolg zijn. Dat geldt nadrukkelijk niet alleen voor resellers maar ook voor eindgebruikers! Vraag uw leverancier daarom altijd om serienummers op de factuur te vermelden. Aan de hand daarvan is vrij eenvoudig na te gaan of uw producten legaal of illegaal zijn.

Want wees eerlijk: u wilt toch ook niet dat uw klanten, desnoods illegaal, voor een dubbeltje op de eerste rang zitten? Laten we met z’n allen een vuist maken om deze schadelijke ontwikkeling te stoppen, zodat dit kanaal snel tot een grijs verleden gaat behoren.

Wilt u meer weten over onze hardware- of andere oplossingen? Neem dan contact op met Van Ewijk Integrated Solutions.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op als een vraag heeft over één van onze diensten. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, markttrends, nieuwe diensten en interessante casestudies.

Of bel met 088 1221 900

Read More
25 April 2016

SmartCard zoekt dito gebruikers

Written by admin
- Blog
- Comments Off on SmartCard zoekt dito gebruikers
van-Ewijk-SmartCard2

Staat u er wel eens bij stil wat u allemaal hebt moeten doen om dit bericht te kunnen lezen? Misschien heeft u vanochtend eerst de deur van het kantoorpand of de afdeling moeten openen. Wellicht het alarm er nog even afgehaald, al dan niet met een andere sleutel of door een code in te tikken? Mogelijk is het ontbijt er weer eens bij ingeschoten dus snel even naar de kantine voor een broodje en een glaasje jus. Na contant afrekenen of met de pinpas eindelijk achter de pc plaatsgenomen, gebruikersnaam en wachtwoord ingevoerd (was het nou de naam van het oudste kind en de geboortedatum van de partner of andersom?) en eindelijk aan de slag!

Alles-in-één identificatie

Best veel handelingen eigenlijk die beduidend meer tijd vergen dan het schrijven van bovenstaande alinea, om nog maar te zwijgen van de bijbehorende sleutelbos die vaak in de weg zit en niet overal in past. Dat moet toch een stuk makkelijker kunnen. En dat kan! We zouden onze naam geen eer aandoen als we niet een eigen alles-in-één identificatie- en beveiligingsoplossing hadden. Een SmartCard staat hierin centraal en opent een wereld aan authenticatiemogelijkheden. Met de pas, paslezers en bijbehorende software heeft u de volledige beveiliging van uw pand en alles daarbinnen bijna letterlijk in de hand. Dat loopt van toegang tot het pand of toegangscontrole met behulp van poortjes of tourniquets en het inbraakalarm tot aan- en afmelding op pc’s (single sign-on), secure printing en zelfs betalen in de bedrijfs- of schoolkantine.

Waterdicht

Alles is gericht op een waterdichte bescherming van uw bedrijf, uw bedrijfsgegevens en (de privacy van) uw personeel. Ook scholen maken steeds meer gebruik van deze efficiënte vorm van toegangsmanagement. Zo hebben we tot grote tevredenheid van een lokale instelling voor praktijkonderwijs een volledig geïntegreerd beveiligingssysteem geïmplementeerd. Maar ook het bedrijfsleven is nooit te oud om te leren. Heeft u bijvoorbeeld een accountantsbureau en wilt u eenvoudig en volledig betrouwbaar bepaalde medewerkers autoriseren voor pak ‘m beet de salarisadministratie maar niet voor jaarstukken of andersom? Dan weet u nu hoe!

Ook op de IT-afdeling mag u blije gezichten verwachten dankzij minder problemen met vergeten wachtwoorden, minder dataverlies, downtime en recovery. Directieleden hebben op hun beurt meer controle op de handel en wandel van hun medewerkers. Zij kunnen immers realtime zien wie er zijn, wat ze doen en zelfs of ze even hun werkplek hebben verlaten. Het systeem is modulair en schaalbaar en daardoor al toegankelijk voor organisaties vanaf vijf medewerkers. En voor die toegang is geen SmartCard nodig…

Wilt u meer weten over onze toegangs- en authenticatieoplossingen? Neem dan contact op met Van Ewijk Integrated Solutions.

Interesse in onze diensten?

Neem contact met ons op als een vraag heeft over één van onze diensten. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, markttrends, nieuwe diensten en interessante casestudies.

Of bel met 088 1221 900

Read More
12 April 2016

Laat je geen hack zetten!

Written by admin
- Blog
- Comments Off on Laat je geen hack zetten!
van-Ewijk-laat-je-geen-hack-zetten

Mensen zijn soms rare wezens en daar scharen wij onszelf in alle eerlijkheid ook onder. Neem criminaliteit. We spreken er met z’n allen vol afschuw over, maar tegelijkertijd kunnen we gefascineerd zijn door een briljante overval. De Grote Treinroof in 1963 maakte ‘bad guy’ Ronald Biggs niet voor niets wereldberoemd. Ook dichterbij ons werkgebied spreekt een geniale hackersactie menigeen tot de verbeelding.

Read More
23 March 2016

Beeldschermreclame of POSter?

Written by admin
- Blog
- Comments Off on Beeldschermreclame of POSter?
Van-Ewijk-Digital-signage

Er gaat geen dag voorbij of je leest wel iets over de noodlijdende detailhandel. Winstgevende retailers lijken even zeldzaam als Nederlands succes in de Europese voetbalcompetities. Volgens pessimisten is het einde van de traditionele winkel zelfs nabij. Zover zal het zeker niet komen. Om te overleven is er voor veel retailers wel het nodige ‘werk aan de winkel’. Beleving is daarbij cruciaal.

Read More